Šie metai prasidėjo lėtai, lėtai. Karantinas kartu su sniegu buvo užkloję žemę, sukaustę visą judesį. Bet netruko ateiti pavasaris, o su juo ir visos bundančios gėrybės bei grožybės.

Jau kovo mėnesį, atsilaisvinus tarpsavivaldybiniams apribojimams išsiruošėme į pirmąjį žygį. Po to sekė šaltinių žaidimas, o po jo jau nesustabdomai įsibėgėjo visos vasaros atrakcijos.

Vasaros judesio buvo labai daug. Viso per 100 žygių, išvykų, kelionių. Ir visa tai, be išimties, jie atgulė internete straipsnių pavidalu. Taip vien musėkaute per šiuos metus atsirado net 75 nauji straipsniai. Visus juos galite rasti bendrame straipsnių sąraše, arba keliauti naujienų srautu žemyn iki pat 2020-ųjų metų.

Kad būtų lengviau susigaudyti, čia pateiksiu dalies, mano manymu, įdomesnių straipsnių sąrašą, sugrupuotą pagal kategorijas.

Vabzdžiaėdžiai

Orchidėjos

Žygiai

Renginiai

Kiti straipsniai

O kas toliau? Dabar – šventinė pertrauka. Po jos, kaip iš šiemet – palengva, palengva – ir vėl įsibėgėsime į vasaros ritmą. Numatyta visko labai daug, ir žygių, ir ekspedicijų, ir renginių. Kitąmet planuojami trys iššūkiai-konkursai svetainės skaitytojams. Vienas jų – Skiautalūpių iššūkis – jau paskelbtas. Na, o metai tradiciškai prasidės nuo virtualios parodos „Akivaras’2022”, kuriai vis dar laukiame jūsų nuotraukų. Toliau seks II Pasaulinė vabzdžiaėdžių augalų diena, kuri 2022 metais sutaps su Musekautas.lt dvyliktuoju gimtadieniu.

Taigi, brangūs svetainės skaitytojai, nuoširdžiausiai sveikinu artėjančių švenčių proga, linkiu daug sveikatos, vidinės ramybės, puikių emocijų, neišdildomų įspūdžių ateinančiais 2022 metais! Ypatingi sveikinimai ir didelis ačiū visiems šių metų bendražygiams ir straipsnių autoriams!

Nuoširdžiai jūsų,
Jogaila Mackevičius