Su Naujaisiais metais, brangūs svetainės skaitytojai! Kad baltasis jautis atneštų atėjusiais metais daug sveikatos ir naujų įspūdžių žvalgantis po vabzdžiaėdžių augalų pasaulį ir jo prieigas. Nesvarbu, kas tai būtų, ar pomėgis fotografuoti, ar keliauti, ar auginti šiuos nuostabius augalus.

Jau metų pradžioje norėčiau pakviesti į virtualią parodą „Akivaras 2021”. Ši paroda kasmet buvo vis kitokia. Vienais metais ji buvo forume metų viduryje, kitais jau persikėlė į svetainę, buvo metų, kai ši paroda turėjo kelias dalis, priklausiusias skirtingiems metų laikams, galiausiai parodos laikas nusistovėjo ties Pasauline pelkių diena. Kartais rinkdavome nugalėtoją, kartais ne. Šiemet paroda startuoja pirmosiomis metų dienomis, o kadangi nuotraukų gauta kaip niekad daug, manau, balsuoti už labiausiai patikusias neverta – bus labai sunku išsirinkti. Ir forma parodos pirmą kart kitokia – tai nuotraukų galerija, kurią geriausia žiūrėti kompiuteriu, o ne mobiliuoju telefonu.

Labai noriu padėkoti visiems nuotraukų autoriams, atsiuntusiems savo užfiksuotas akimirkas. O kitiems priminti – jei norite sudalyvauti kitoje parodoje, nuotraukas galite siųsti visus metus ir pradėti jau dabar (adresu [email protected], temos eilutėje nurodydami „Sekančiam Akivarui”).

Tad daug neblaškydamas jūsų dėmesio kviečiu į parodą. Šiemet čia rasite labai daug visko iš vabzdžiaėdžių augalų pasaulio ir jų aplinkos, tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Gerų įspūdžių!

Jogaila Mackevičius

Akivaras 2021