Kiekvienas augalų mylėtojas žino, kad ne tik svetainėse galima rasti vertingų patarimų. Gerokai dosniau juos dalina (tiksliau – dalino)  diskusijų forumai, kurie dar prieš dešimtmetį buvo labai populiarūs. Čia ne tik buvo dalinamasi pasiekimais, patariama, kaip auginti įvairiausius augalus, bet ir virė tikras bendruomeninis gyvenimas – buvo organizuojami renginiai, virė net ir intrigos… Deja, pastaraisiais metais visi persikraustėme į didžiuosius socialinius tinklus, o forumai užgeso vienas po kito.

Neišimtis ir nuo 2011 metų rugpjūčio veikęs „Akivaro” forumas . Per šį dešimtmetį jis labai aktyviai „kunkuliavo” gal kokius penkeris metus. Vėliau, kaip ir kiti jo draugai, pamažu nutilo.

Bėdos po vieną nevaikšto. Laiku neatnaujinta forumo programinė įranga visai paseno, ir šiuolaikinėje internetinėje aplinkoje nebegali atvaizduoti forumo korektiškai. O atnaujinti jos dėl kūrėjų neįžvalgumo ir žinovų nebuvimo jau nebeįmanoma. Taigi, pasitelkus specializuotas programas, forumas buvo paverstas svetaine. Atrodo viskas taip pat, tik neveikia kai kurios „tolimosios” nuorodos, nėra paieškos ir, deja, nebegalima bendrauti.

Bet, manau, aktyviai ieškantys patarimų, čia susigaudys nesunkiai. Įdomių paieškų!

Forumas „Akivaras” 2011 m. rugpjūčio 17 d. – 2021 m. spalio 5 d.