Praėjo vos ne pusantrų metų nuo paskutiniojo informacijos atnaujinimo puslapyje „Forumai apie vabzdžiaėdžius augalus”. Metas ir vėl apžvelgti situaciją.

Taigi, jei informacija, kurią radote interneto svetainėse apie vabzdžiaėdžius augalus nėra pakankama, atsirado papildomų (dažnai smulkmeniškų) klausimų, visada galite bandyti ieškoti atsakymo diskusijų forumuose. Pateiksiu keleto forumų nuorodas. Jie tikrai nėra vieninteliai, ir jei rasite čia nepaminėtų, tačiau jūsų manymu vertų dėmesio, labai prašau atsiųsti jų nuorodą elektroniniu paštu [email protected].

Lietuvių kalba

Akivaras

Musėkautas.lt svetainės forumas  – Akivaras. Specializuotas forumas vabzdžiaėdžiams augalams bei jų aplinkai. Žodžio „akivaras” reikšmė, turbūt aiški: tai neužšąlanti pelkės, liūno ar ežero vieta, klampynė, poversmis. O pokalbiai prie akivaro apie vabzdžiaėdžius augalus kaip tik ir yra ta vieta, kur jų augintojai galės nuolatos dalintis savo patirtimi, keistis informacija ar augalais.

Akivaras

Forumas pasiekiamas keliais adresais http://akivaras.musekautas.lt ir http://www.akivaras.lt. Diskusijų lenta startavo 2011 m. rugpjūčio 17 d.

Orchids.lt

Lietuvos orchidėjininkų draugijos forume yra vabzdžiaėdžių skiltis. Kadangi pats forumas skirtas orchidėjoms, tai natūralu, kad daugiausia diskusijų čia yra būtent apie jas. Tačiau apart orchidėjų forume yra ir kitų temų, tarp jų ir skirta vabzdžiaėdžiams. Forumo adresas – http://www.orchids.lt/forumas

LOD

.

Anglų kalba

Carnivorousplants.org

Skaitantiems angliškai tikrai rekomenduočiau registruotis Tarptautinės vabzdžiaėdžių augalų augintojų organizacijos forume. Forumo adresas – http://icps.proboards.com

ICPS

Nemažas lankytojų skaičius ir tarptautinė patirtis suteikia šiam forumui labai daug pranašumų. Paskutiniuoju metu forume gvildenamos labai pažangios temos, tokios kaip vabzdžiaėdžių augalų dauginimas audinių kultūrų metodu, auginimas in vitro ir pan.

The CP forum

Tarptautinis vabzdžiaėdžių augalų entuziastų forumas. Čia naudojama daug techninių naujovių, sukuriančių iš pirmo žvilgsnio painią, bet vėliau nesunkiai perprantamą ir informatyvią virtualią aplinką. Forumo adresas – http://www.thecpforum.com

CP

CPUK forum

Jungtinės karalystės vabzdžiaėdžų augalų augintojų forumas. Forumo adresas – http://www.cpukforum.com

CPUK

.

Rusų kalba

Комнатное цветоводство 

Šį forumą rekomendavo mūsų svetainės skaitytojai. Tiems kas nori sužinoti apie užsienio augintojų patirtį ir skaito rusų kalba, verta užsukti į išsamų, tikrai daug praktinių patarimų turintį rusišką forumą Комнатное цветоводство. Forumo adresas – http://www.floriculture.ru/forum

Komnatnoje cvetovodstvo

Forumas apima visas kambarinių augalų grupes, vabzdžiaėdžiai augalai jame sudaro atskirą temų grupę. Reikia pripažinti, kad kartais kai kurių patarimų išradingumu šio forumo dalyviai gali tikrai nustebinti.

Informacija atnaujinta 2013 m. kovo 15 d.