Sveikiname visus, visus vabzdžiaėdžių augalų augintojus, kolekcionierius, pelkių mylėtojus ir tyrinėtojus – su Pasauline pelkių diena! O pelkėms šios dienos proga norėtųsi palinkėti drėgmės ir ramybės, o ypač, kad kuo mažiau tą ramybę drumstų žmogus.

Ir tradiciškai šios dienos proga – nauja virtuali paroda „Akivaras”, 2019-taisiais metais pateikianti svetainės skaitytojų vertinimui 26 nuotraukas tema „Vabzdžiaėdžiai augalai ir jų aplinka”. Aplinka – tai ne tik vieta ir atitinkamos sąlygos, tai ir kaimynai, draugai ar priešai.

Paradoksalu tai, ar tiesiog sutapimas, ar koks nepaaiškinamas dėsningumas, bet šių metų virtuali paroda yra penkišimtasis svetainės įrašas. Ačiū labai visiems, prisidėjusiems prie jo ir šios virtualios ekspozicijos atsiradimo.

O skaitytojus kviečiame balsuoti už labiausiai patikusias nuotraukas. Kiekvienos nuotraukos dešiniajame apatiniame kampe paspaudę „širdelę” jūs atiduodate savo balsą. Iš to paties kompiuterio kiekvienas skaitytojas gali atiduoti tris savo balsus. Balsavimas vyks iki 2019 m. vasario 28 dienos, o jau kovo pirmą trijų daugiausiai „širdelių” surinkusių nuotraukų autoriai gaus dovanų knygą C.A. Weber, 2016: Apie Aukštumalos aukštapelkės Nemuno deltoje augaliją ir vystymąsi lyginant su kitomis Žemės aukštapelkėmis.

Iki balsavo termino pabaigos savo balsą galite atšaukti ir skirti jį kitai nuotraukai (tai galima padaryti tik iš to kompiuterio, iš kurio balsavote). Pasibaigus balsavimo laikui, „širdelės” išnyks, o šalia nuotraukos pavadinimo atsiras autorius ir balsų skaičius.

Taip pat, spustelėję nuotraukos centre, galite ją padidinti.

Smagaus pelkinėjimo!

Nugalėtojai