Praėjusiais 2020-taisiais metais vabzdžiaėdžių augalų kolekcionierius iš Lenkijos Krzysztof Banaś pateikė Tarptautinės vabzdžiaėdžių augalų draugijos (ICPS) direktorių tarybai siūlymą dėl Pasaulinės pelkių dienos, kurios metu bus atkreipiamas bisuomenės dėmesys į šiuos nuostabius augalus.

Taryba šiam siūlymui pritarė ir paskelbė, kad nuo šiol Pasaulinė vabzdžiaėdžių augalų diena bus minima kiekvieną pirmą gegužės mėnesio trečiadienį. Šiais metais tai – gegužės 5 diena. Kad pristatyti vabzdžiaėdžius augalus, ICPS organizuos nuotolinius renginius. Pirmiausia, tai – nuotraukų konkursas ir laisvos prieigos internetinė konferencija, kurioje viso pasaulio botanikai, augalų augintojai ir kiti entuziastai bus kviečiami pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi.  Internetinė 2021 metų Pasaulinės vabzdžiaėdžių augalų dienos renginio nuoroda socialiniuose tinkluose.

Internetinė konferencija pakeis anksčiau numatytąją kontaktinę, o pastaroji perkeliama į 2022 metus ir vyks Japonijoje.

Jei norite sudalyvauti 2021 metų nuotolinėje konferencijoje skaitydami pranešimą, registruokitės elektroniniu paštu [email protected].

Šiais metais taip pat organizuojamas nuotraukų konkursas, kurio trys prizai – metinė Vabzdžiaėdžių augalų naujienlaiškio prenumerata. Nuotraukas ICPS prašo siųsti iki 2021 balandžio 23 dienos elektroniniu paštu [email protected]. Detalios konkurso taisyklės (anglų kalba).

Pasaulinė vabzdžiaėdžių diena kol kas neturi savo logotipo. Jūs galite būti jo autorius. Savo siūlomas logotipo versijas siųskite elektroniniu paštu [email protected]. Logotipų ICPS laukia iki 2021 vasario 12 d.

 

Parengė Jogaila Mackevičius
Šaltinis – https://www.carnivorousplants.org

 

Vabzdžiaėdžių augalų dienos konferencija

Nuotraukų konkursas