Taip jau nutiko, kad prieš beveik devyneris metus pradėtoje kurti Musėkautas.lt svetainėje pirmaisiais metais paveikslėliai ir jų galerijos buvo talpinami ne tame pačiame serveryje, o naudojantis paieškų sistemų milžinės Google paslaugomis. Kiekvienas paveikslėlis ar nuotraukų albumas buvo talpinamas atskiroje paskyroje, naudojantis Picasa programine įranga. Po keleto metų visai netikėtai Google pareiškė, kad Picasa paslauga nepasiteisino ir viską perkėlė į nauja Google+ paslaugą. Paveikslėliai tada išliko kaip buvę, tačiau sugriuvo visa nuotraukų albumų struktūra. Teko koreguoti puslapius, iš naujo įkelti nuotraukų albumus. Lyg ir viskas buvo sutvarkyta. Bet praėjus dar keletui metų – trukt už vadžių vėl iš pradžių. Šį kartą nuo 2019 metų balandžio naikinama ir Google+ paslauga, vartotojai perspėti iš anksto raginant išsaugoti norimas nuotraukas. Toks Google žingsnis paliestų daugiau pusės iš dabar esamų 500 Musėkautas.lt įrašų. Tad vėl teko peržiūrėti svetainės turinį ir užbėgti už akių paveikslėlių bei nuotraukų dingimui iš svetainės įrašų. Labai ačiū WordPress turinio valdymo sistemos kūrėjams, sukūrusiems automatinį paveikslėlių perkėlimo įrankį, labai pagelbėjusį šiame procese ir sutaupiusį daug laiko.

Tačiau svetainėje per jos gyvavimo metus sukaupta tiek informacijos, kad visai nesunkiai galima kažką praleisti nepastebėjus. Tokiuose straipsniuose jau balandžio mėnesį visa grafinė dalis tiesiog išnyks.

Todėl labai prašyčiau skaitytojų, pastebėjus klaidas, apie jas pranešti svetainės administracijai. Tai padaryti labai paprasta. Galima atsiųsti puslapio su klaidomis nuorodą elektroniniu paštu (administracijos kontaktai čia) arba užpildyti žemiau esančią formą. Ačiū už jūsų pagalbą!

Pranešimas puslapio administracijai

Jogaila Mackevičius