Kaip žinia, daugelis įmonių, organizacijų, projektų, svetainių turi savo logotipą – simbolį ar piešinį, atspindintį vykdomą veiklą, teikiamą informaciją, tikslus.

Gal Musėkautas irgi neturėtų būti išimtis? Ankstesniame svetainės šablone simbolio vietoje buvo „prakąstas obuolys”. Jis nieko bendro neturėjo ir negalėjo turėti su svetainės tematika, bet tuomet naudotas Librio šablonas tokį logotipą turėjo, o jo nesuderintas pakeitimas būtų buvęs autorinių teisių  pažeidimas. Ir puikavosi tas obuoliukas svetainės viršuje – nei į temą, nei prie idėjos. Naujasis šablonas šiuo požiūriu neutralesnis.

Kadangi esu prastas piešėjas, o šį svetainė  – ne komercinis projektas, tai nei logotipą galiu nusipiešti pats, nei jį užsisakyti. Vis gi turiu vilties, kad tokį simbolį galime sukurti drauge. O kadangi už lango žiema, vakarai ilgi, tai gal ir verta paskelbti konkursą „Svetainės logotipas”.

Reikalavimai, apribojimai, taisyklės. Na, kokios čia dar galėtų būti taisyklės ar apribojimai? Konkurse gali dalyvauti kiekvienas. Neribokim fantazijos. Svetainės tematika aiški – vabzdžiaėdžiai augalai. Visi, pradedant nuo skendenių ir baigiant ąsoteniais, įskaitant saulašares, tukles, darlingtonijas, kriauklenius ir kitus augalinius medžiotojus, gyvenančius dažniausiai pelkėse, džiunglėse, nederlingose vietovėse, vandenyje – ten, kur aplinkos sąlygos nelepina, konkurencija didelė.

Ar tai bus piešinys, ar simbolis, spalvotas ar juodai-baltas, su užrašu ar be jo – nesvarbu. Svarbu, kad būtų „į temą” ir gerai žiūrėtųsi.

Autorinės teisės. Konkurso dalyviai, pateikdami savo siūlomus darbus, privalo pateikti ir informaciją apie save. Bet tik vardą, pavardę ir bent kokią kontaktinę informaciją kaip juos rasti (telefono numerį, elektroninio pašto adresą). Kontaktinė informacija tikrai nebus skelbiama, o vardas ir pavardė visada bus įrašyti prie svetainėje paskelbtų darbų. Pateikdami darbus konkursui, dalyviai sutinka, kad jų darbai būtų skelbiami šioje svetainėje  neatlygintinai, nurodant autorystę. Konkurso nugalėtojas sutinka, kad jo darbas būtų neatlygintinai skelbiamas šioje svetainėje ir naudojamas svetainės viešinimo tikslams.

Prizai. Nugalėtojui – Barry Rice knyga „Growing Carnivorous Plants”.

Taip pat, trys papildomi prizai geriausiems nelaimėjusiems darbams- vabzdžiaėdžiai augalai, po vieną pasirinktinai – tuklės, saulašarės, ąsoteniai, kriaukleniai.

Jei vis gi kas nors nenumatyto nutiks (užsakyta knyga nebus atsiųsta, nunyks kuris nors iš augalų), be jokios abejonės prizas bus pakeistas kitu, adekvačiu prizu.

Konkursui darbus prašome siųsti skyrelyje „Kontaktai” nurodytais elektroninio pašto adresais. Jei turite problemų su savo darbo skanavimu ir atsiuntimu elektroniniu paštu, parašykite, ir mes susitarsime, kaip galima būtų Jūsų darbą atsiųsti. Visada prašome, iškilus klausimams nesidrovint kreiptis elektroniniu paštu.

Konkursas tęsiasi iki 2011 metų pabaigos, taigi nugalėtoją rinksim jau kitais, 2012 metais. Jei tai padaryti bus sunku, pasikviesim į pagalbą kompetetingą komisiją.

Nekantriai  laukiame Jūsų darbų, minčių, idėjų!

Jogaila Mackevičius