Atsižvelgiant į paklausą, Redfern Natural History Productions organizuoja tris eko-turus entuziastams, norintiems apsilankyti žmogaus nepaliestuose tropikų miškuose ir džiunglėse, pamatyti nuostabius, natūralioje laukinėje aplinkoje augančius ąsotenius. Tai gerokai daugiau nei pasivaikščiojimas džiunglėse, tai ir vietinės kultūros pažinimas, laukinių gyvūnų, paukščių ir vabzdžių stebėjimas, nepakartojami peizažai ir daugybė įspūdingų augalų, neskaitant ąsotenius.

2013-aisiais metais suplanuotos trys ekspedicijos. Viena Sulawesi Indonezijoje, kita – Mindao ir Palawan salose Filipinuose, trečioji – Papua (Indonezijai priklausančioje Papua Naujosios Gvinėjos salos pusėje, anksčiau vadintoje Irian Jaya). Visi trys turai po 16 dienų. Kad prailginti laiką laukinėje gamtoje ir mažiau užimti atostogų, visi trys turai suplanuoti taip, kad prasidėtų šeštadienį, o baigtųsi sekmadienį. Preliminarios datos jau yra žinomos, tačiau kol galutinai nesusirinko grupės, laikas gali būti tikslinamas, atsižvelgiant į grupės daugumos poreikius.

RFNH

1 turas – Sulawesi (pradžia – birželio 22, pabaiga liepos 7 d.),

2 turas – Filipinai (pradžia – rugpjūčio 3, pabaiga – rugpjūčio 18 d.),

3 turas – Naujoji Gvinėja (pradžia – lapkričio 30, pabaiga – gruodžio 15 d.).

Aprašymas: Visose trijose išvykose grupes lydės ąsotenių specialistas ir ekspertas dr. Alastair Robinson, keleto knygų apie ąsotenius autorius, daug keliavęs šiose vietovėse.

Kaina: Dalyvio mokestis vienam žmogui – 2000 GBP. Į kainą įskaičiuoti visi vietiniai skrydžiai, vietinis transportas, visi leidimai, gido paslaugos, viešbučiai ir kempingo paslaugos, skalbykla (kur įmanoma), maitinimas (tiek viešbutyje, tiek išvykų metu), grupės reikmenų nešikai, aptarnaujantis personalas, satelitinis telefonas pagalbos iškvietimui. Neįskaičiuoti suvenyrai, alkoholis, asmeniniai nešikai, asmeninis draudimas, skrydis iš gimtosios šalies į kelionės šalį, papildomi gidai ir nešikai.

Būtinas fizinis pasiruošimas: Visose trijose ekspedicijose numatytas kopimas į kalnus, reikalaujantis sportinio pasirengimo. Jokių alpinizmo įgūdžių nereikia, bet dalyviai privalo būti pasiruošę ilgam lipimui stačiais šlaitais į kalnus po keletą valandų kiekvieną dieną.

Įranga: kiekvienas dalyvis turėtų turėti su savimi asmeninėms reikmėms tinkamus išvykai džiunglėse drabužius, palapinę ar džiunglių hamaką, miegmaišį, kuprinę ir pan. Visas reikiamos įrangos sąrašas bus pateiktas užsiregistravusiems dalyviams.

Apgyvendinimas: dviviečiuose kambariuose su atskiromis lovomis. Jei jums labiau patiktų atskiras kambarys, už papildomą mokestį galima tai organizuoti.

Asmeniniai nešikai: Jei norite laisviau keliauti ir labiau džiaugtis išvyka, laisviau fotografuoti, galite nusisamdyti asmeninį nešiką. Taip pagelbėsite ne tik sau išvykos metu, bet ir vietinėms bendruomenėms. Derėtis su asmeniniu nešiku dėl paslaugos kainos kiekvienas ekspedicijos dalyvis gali asmeniškai, sumokėdamas jam tiesiogiai.

Rezervuokite vietą iš anksto!

Vietų skaičius kiekvienoje ekspedicijoje ribotas – 10 žmonių. Tokia grupės sudėtis leidžia dalyviams laisviau bendrauti vieni su kitais.

 Jei ketinate dalyvauti, patvirtinkite tai elektroniniu paštu [email protected]. Kad užtikrinti visų reikiamų vietinių skrydžių, viešbučių, gidų užsakymą, registracijai patvirtinti iš jūsų bus paprašyta negražinamo užstato likus 60 dienų iki ekspedicijos.

Daugiau informacijos apie kiekvieną ekspediciją lankstinuke anglų kalba.