Taip, taip, lygiai prieš vienuolika metų, gegužės 4 dieną pasirodė pirmasis šios svetainės įrašas. Daug vandens nutekėjo, milžiniški duomenų strautai praėjo nuo to laiko. Dabar svetainėje galima surasti bent jau minimalią informaciją visais vabzdžiaėdžių pasaulio klausimais. Negana to, svetainės tematika „vabzdžiaėdžiai augalai ir jų aplinka” kiek prasiplėtė. Lietuvoje vabzdžiaėdžiai augalai auga arba vandenyje, arba pelkėse. O kartu tuose pačiuose biotopuose tarpsta ir mūsų krašto orchidėjos, įdomūs vandens augalai. Taigi, šiek tiek, visai nedaug Musėkaute atsirado užuominos apie kitus pelkinius bei vandens augalus, prisidėjo žygiai po pelkes. Šios krypties laikysimės ir toliau. Gaila tik, kad kovido pandeminė situacija sustabdo visus galimus masinius žygius. Bet ne visada taip bus.

Taip pat, naudodamasis proga, noriu priminti, kad šiemet beveik kartu su Musėkauto 11-tuoju gimtadieniu, gegužės pirmą trečiadienį, pirmą kartą švenčiame ir Pasaulinę vabzdžiaėdžių augalų dieną. Jos metu Tarptautinė vabzdžiaėdžių augalų draugija (ICPS) organizuoja visą eilę nuotolinių renginių, skirtų šiems augalams. Renginiai kas valandą (pradedant nuo 7:00 val. Vilniaus laiku, 12:00 AM EST) bus keliami šios draugijos Youtube kanale ir draugijos bei renginio Facebook paskyroje.

Taip pat rekomenduoju užsukti į ICPS nuotraukų konkursų puslapį.

Na ką gi, Musėkautui – ilgiausių metų, ilgiausių! Ir susitiksime Pasaulinėje vabzdžiaėdžių augalų dienoje! Smagaus pavasario!

Jogaila Mackevičius