ramsarKiekvienais metais vasario 2 dieną pasaulio gamtininkų bendruomenė švenčia Pasaulinę pelkių dieną (PPD). Ši diena pradėta švęsti po to, kai keletas pasaulio šalių 1971 metais pasirašė Ramsaro konvenciją. Dabar prie konvencijos prisijungusios 163 šalys.

Musėkautas.lt svetainėje jau dvejus metus skelbiamos naujienos apie PPD skirtus renginius Lietuvoje, organizuojamas nuotraukų ir piešinių konkursas „Vabzdžiaėdžiai pelkių gyventojai ir jų aplinka”.

Šie metai taip pat neturėtų būti išimtis. Todėl visus praėjusią vasarą su fotoaparatu aplankiusius bent vieną pelkę, kviečiu pasidalinti įspūdžiais ir atsiųsti savo nuotraukas (ar piešinius) elektroniniu paštu [email protected]. Jokių specialų reikalavimų nuotraukoms nėra. Svarbu, kad jos būtų kuo geresnės kokybės, dirbtinai nesumažintos ir įamžinančios pelkinį peizažą ar pelkėse augančius vabzdžiaėdžius augalus.

Jolanta Rimšaitė. Lelijos akivare

Stengsimės kuo daugiau (o gal ir visas) nuotraukų paskelbti svetainėje ir forume 2013-ųjų Pasaulinei pelkių dienai skirtoje temoje. Gražiausią nuotrauką išrinksime forume.

Nekantriai laukiame jūsų darbų.

Konkurso nuotraukos

Jogaila Mackevičius

Jolantos Rimšaitės nuotrauka „Lelijos akivare”