Spalio pirmąją baigėsi virtuali paroda „Akivaras’2012”. Tai – nuotraukų paroda, kurios objektas yra pats vabzdžiaėdis augalas. Parodai buvo pateitka 17 nuotraukų. Pasibaigus parodai už labiausiai patikusias nuotraukas balsavo forumo „Akivaras” dalyviai, geriausią nuotrauką rinko ir profesionalių fotografų komisija. Forumiečių ir komisijos nuomonės šį kartą ganėtinai skyrėsi, bet susumavus visus balus, nugalėtoja išrinkta penkioliktoji parodai pateikta nuotrauka.

finalas1

Nuotraukos autorius – Lina Deimantavičiūtė iš Kauno.

Šios parodos prizas – Adam Cross knyga „Aldrovanda. The Waterwheel Plant” bus išsiųsta nugalėtojai paštu.

finalas2

 

Sveikiname nugalėtoją!

Didelis ačiū visiems šios virtualios parodos dalyviams, atsiuntusiems savo nuotraukas. Laukiame jūsų darbų ir kitais metais.

Musėkautas.lt svetainėje jau ne pirmi metai vyksta du virtualūs renginiai. Pirmasis jų skirtas Pasaulinei pelkių dienai paminėti. Tai – nuotraukų ir piešinių paroda „Augalai medžiotojai ir jų aplinka”. Paroda prasideda skirtinu metu, tačiau baigiasi visada vasario 2 dieną (ši diena pagal Ramsaro konvencijos nuostatas ir yra minima kaip pelkių diena visame pasaulyje).

Antrasis virtualus renginys, trunkantis beveik visus metus – nuotraukų paroda „Akivaras”, kuriame pagrindinis akcentas – patys vabzdžiaėdžiai augalai. Kitais metais ši paroda prasidės pirmą pavasario dieną, o baigsis paskutiniąją rudens dieną.

Abiejų šių renginių nuotraukos ir piešiniai pirmiausia yra skelbiami forume „Akivaras”, o vėliau publikuojami ir svetainėje. Maloniai kviečiu visus dalyvauti! Juk metų bėgyje, fotografuojant augalus ar jų aplinką, tikrai nesunku „pagavus” gerą kadrą, jį atsiųsti elektroniniu paštu [email protected]. Leiskime gražiomis mūsų užfiksuotomis akimirkomis pasidžiaugti ir kitiems…

Jogaila Mackevičius