ENISBN: 978-0-9558918-9-2

Dar niekada iki šiol nebuvo atrasta tiek daug naujų ąsotenių rūšių, kaip per trejus metus nuo pirmosios monografijos apie Nepenthes gentį pasirodymo 2009 metais. Atradimų sąraše yra 18 naujų rūšių, dvi naujai ištyrinėtos rūšys, vienas porūšis ir du galutinai neapibrėžti taksonai, augantys Borneo, Indokinijoje, Naujojoje Gvinėjoje, Filipinuose, Sulawesi. Tarp naujai atrastų augalų yra didžiausios, įspūdingiausios ir spalvingiausios vabzdžiaėdžių augalų rūšys. Šame darbe yra dokumentuotos visos naujos Nepenthes rūšys, daugumoje atvejų – pirmą kartą.

Knygos skyriai sudaryti geografiniu atradimų pagrindu. Pirmasis skyrius skirtas Borneo. Jame – dvi nuostabios Borneo ąsotenių rūšys – N. appendiculata ir N. epiphytica

Antrajame skyriuje aprašyti atradimai Indokinijoje dokumentuoja šešias naujas šio regiono ąsotenių rūšis ir vieną veislę, atsiradusią po knygos „Pitcher Plants of the Old World” pasirodymo. Šios rūšys: N. andamana, N. chang, N. holdenii, N. kerrii, N. suratensis, N. thai ir N. mirabilis var. globosa. Iš naujo atrastas Nepenthes thorelii taip pat aprašomas šiame skyriuje.Taip pat pristatoma naujai atrasta Nepenthes holdenii populiacija Kambodžoje, kartu su neidentifikuotomis rūšimis Cardamom kalnuose pietinėje Kambodžoje.

Kitame skyriuje kelios dalys. Pirmojoje pateikiama devynių ekspedicijų į Filipinus medžiaga. Aprašomi Palawan salos aukštikalnių ąsoteniai, įskaitant N. gantungensis, N. leonardoi, N. palawanensis ir N. sp. ‘Anipahan’. Visi jie buvo atrasti po „Pitcher Plants of the Old World” publikacijos. Prasiplėtė supratimas apie N. attenboroughii, N. philippinensis paplitimą. Kitose dalyse pateikiama informacija apie: Kiamo kalno ąsotenius – N. ceciliae ir N. pulchra, Mindao saloje esantį Hamiguitan kalną su N. hamiguitanens (dabar aprašytą kaip rūšis, anksčiau pripažintą tik natūraliu hibridu) ir N. robcantleyi

Sekantis skyrius vadinasi „Nauji atradimai Sulawesi”, kuriame trumpai primenama apie dviejų naujų rūšių (N. nigra ir N. undulatifolia) atradimą, pateikiant jų aprašymus. Taip pat pateikiama informacija apie naują N. pitopangii populiaciją, morfologiškai identišką anksčiau aprašytai.

Paskutinysis skyrius skirtas atradimams Naujojoje Gvinėjoje. Čia pateikiamas Nepenthes lamii (su kuriuo anksčiau buvo nemažai nesusipratimų) aprašymas.

Knygos pabaigoje: rekomenduojamų tiekėjų sąrašas, žodynėlis, priedai, literatūros sąrašas, rodyklė, autorių ir tyrinėtojų pristatymas.

Daugiau knygos iliustracijų

Stewart McPherson
Vertė J. Mackevičius

Antras tomas