Prieš daugiau nei keturiasdešimt metų, 1971-ųjų vasario 2-ąją Irane pasirašyta tarptautinė Ramsaro pelkių konvencija. Ir nuo to laiko šią dieną visame pasaulyje švenčiama Pasaulinė pelkių diena.

Jos metu organizuojami įvairūs renginiai, konferencijos, paskaitos, seminarai, talkos.

Jau ne vienerius metus ši diena pažymima ir įvairiuose Lietuvos kampeliuose. Kadangi vasario pradžia Lietuvoje nėra pats tinkamiausias metas išvykoms į pelkes, šią dieną Musėkautas.lt svetainėje siūlau paminėti virtualiai.

Taigi, ta proga nedidelis ir greitas konkursas – „Vabzdžiaėdžiai pelkių gyventojai ir jų aplinka”

Konkurso sąlygos:

  1. Konkursui gali būti teikiami tiek piešiniai, tiek nuotraukos. Šie konkurso dalyvių darbai turi būti nauji, niekur anksčiau neskelbti. Autorinės teisės turi priklausyti darbą atsiuntusiam konkurso dalyviui.
  2. Konkursiniai darbai turi atspindėti konkurso tematiką – vabzdžiaėdžius augalus ir/arba jų aplinką, nesvarbu – natūralią ar žmogaus sukurtą. (Nuotraukos turėtų būti meninės – fiksuoti reiktų ne tik patį augalą, bet taip pat atkreipti dėmesį į jo aplinką, nuotraukos foną)
  3. Darbai pateikiami JPG formatu. Apribojimų raiškai nėra, tačiau nekokybiškai nuskenuoti, neryškūs darbai konkursui nebus priimami.
  4. Darbai siunčiami elektroniniu paštu [email protected]. Šiuo elektroninio pašto adresu galite atsiųsti ir savo klausimus, jei tokie iškiltų konkurso metu.
  5. Vienas dalyvis gali atsiųsti ne daugiau kaip tris darbus.
  6. Darbus atsiųsti reikia iki vasario 1 d. 23.59 val. (neatidėliokite to paskutinei minutei).
  7. Pateikdami konkursui savo piešinius ar nuotraukas, jų autoriai sutinka, kad jie būtų publikuojami tiek Musėkautas.lt svetainėje tiek forume Akivaras.
  8. Už geriausius darbus jų autoriams sukurti trys „pelkiniai” prizai – dėlionės su vabzdžiaėdžiais augalais.
  9. Kam atiteks prizai bus sprendžiama forume balsavimu. Balsavimas vyks 2012 m. vasario 2 d. nuo 00.01 iki 19.00 val. (jei ginčų bus daug,  arba atvirkščiai nebus balsuojančių – pasikviesim specialistų komisiją.)
  10. Prizai nugalėtojams bus išsiųsti paštu.

Lauksime jūsų darbų!

Jogaila Mackevičius