2011 m. birželio 1-5 dienomis Latvijos sostinėje Rygoje, Gamtos istorijos muziejuje (K. Barona iela Nr.4) vykta Latvijos orchidėjų ir egzotinių augalų augintojų draugijos (LOEADA) organizuojama paroda “Orchidėjos, egzotiniai augalai ir povandeninis pasaulis”.

Pasiruošimo parodai akimirkos

Pasiruošimo parodai akimirkos

Parodoje eksponuojamos orchidėjos, sanpaulijos, bromeliniai, vabzdžiaėdžiai augalai, jūriniai ir gėlavandeniai akvariumai. Tarp parodos eksponatų yra ir augalų iš Lietuvos. Savo augintinius atvežė parodyti Lietuvos orchidėjininkų draugija, Musėkautas.lt svetainės bei Akvariumas.lt forumo entuziastai. Jungtinės Lietuvos pajėgos į Latvijos sostinę atvežė ne tik žydinčių orchidėjų kompozicijas, vabzdžiaėdžius augalus, bet ir akvariumą.

Iš Lietuvos į parodą atvežtas akvariumas. Viktoras Michailovas (vimi.lt)

Lietuvos orchidėjininkų draugijos kompozicijos (orchids.lt)

Vabzdžiaėdžiai augalai. Jogaila Mackevičius (musekautas.lt), Kristina Popovienė (orchids.lt)

Susidomeję paroda, ją dar gali spėti aplankyti – paroda veiks iki sekmadienio, birželio 5 d., 16.00 val. Kartu Rygoje dar galima aplankyti: Rygos botanikos sodą, kuriame pats azalijų ir rododendrų žydėjimo pikas, veikia Latvijos samanų ir kerpių ekspozicija. Beje, ar žinote, kad būtent Rygoje veisiami vieni geriausių Pabaltyjyje japoniški KOI karpiai?

Jogaila Mackevičius

Rolando Morkūno, Jogailos Mackevičiaus nuotraukos