Sarracenia psittacina kiminuose kartu su kitais pelkiniais augalais

Sarracenia psittacina kiminuose kartu su kitais pelkiniais augalais

Augindami vabzdžiaėdžius augalus, mes ne visada juos auginame vienus. Drėgną substrato paviršių kartais netrunka aptraukti samanos, kerpsamanės, pelėsiai. Ima augti atsitiktinai pasisėjusios žolės, net gi medžiai ar kepurėtieji grybai.

Vieni jų kenkia mūsų augintiniams, kiti nedaro beveik jokios įtakos, treti net gi gali padėti. Straipsnių serijoje „Pagalbininkai” pabandykim žingsnis po žingsnio išsiaiškinti, kas yra „geriečiai”, o kas kenkėjai. Kieno pagalbą verta priimti ar net jos „paprašyti”, o ko reikia per daug arti neprisileisti, vengti, naikinti.

Tuo pačiu noriu paprašyti visų svetainės skaitytojų: jei pastebėjote šalia savo vabzdžiaėdžių augalų augančius vienokius ar kitokius augalus, jūsų augintinių substrate apsigyvenusius smulkius gyvūnus, nufotografuokite juos ir atsiųskite elektroniniu paštu [email protected] (nepamirškite laiško tekste parašyti savo vardo ir pavardės – šioje svetainėje stengiamasi vengti anonimiškumo, o autorinės teisės yra gerbiamos). Gal jūsų nuotrauka bus paskata dar vienam straipsniui šioje ar kitose svetainės straipsnių serijose.

O tuo tarpu, jau rytoj – pirmasis straipsnis apie vieną viksvinių šeimos augalą ir tai, kaip ir kuo jis galėtų pagelbėti mūsų auginamiems medžiotojams.

Keletas straipsnių apie augalus, galinčius padėti kurti vabzdžiaėdžių augalų kompozicijas:

Jogaila Mackevičius