Visi be išimties vabzdžiaėdžiai augalai mėgsta tyrą, bedruskį vandenį. Geriausia juos laistyti  bei purkšti surinktu lietaus ar tirpintu sniego vandeniu.

Bet ne visi tą gali padaryti. Todėl miestų gyventojai, ant savo palangių auginantys šiuos augalus, stengiasi įvairiausiais būdais jų purškimui ir laistymui skirtą vandenį suminkštinti.

Galima pirkti distiliuotą, galima bandyti vandenį filtruoti – visais atvejais mes turėsime mažesnę druskų koncentraciją, ir tai patiks mūsų augalams.

Pirktas distiliuotas vanduo gali baigtis pačiu netinkamiausiu momentu. Galime nepastebėti, kad filtro kasetę jau metas keisti. Taigi, nė vienas iš būdų nėra tobulas.

Aš savo vabzdžiaėdžiams naudoju šaldytą vandenį. Pasigaminti jį labai paprasta. Imamas plastikinis butelis, pripilamas krano vandens ir dedamas į šaldiklį.

Vandeniui virtus ledu, butelis išimamas ir pastatomas šiltai. Ledas ištirpsta, o gautas vanduo atsargiai nupilamas nuo dugne susidariusiu drumzlių.

Sušilus nupiltam vandeniui iki kambario temperatūros, juo galima laistyti ar purkšti ne tik vabzdžiaėdžius augalus, bet ir visus, nemėgstančius kietoko vandens.

Pastebėjau, kad prieš šią procedūrą nufiltravus vandenį buitiniu filtru, ar jį užvirinus ir ataušinus, po šaldymo drumzlių kiekis būna beveik vienodas, taigi, taupydamas laiką, kitų vandens švarinimo procedūrų atsisakiau. Liko tik užšaldymas.

Taip savo augalus laistau jau apie pusmetį ir rezultatais esu patenkintas.

Rolandas Valančius