Guodžio mėnesį kelių netikėtų sutapimų dėka pavyko porai valandų pakliūti į Hamburgo universiteto botanikos sodo oranžeriją. Ji yra netoli miesto centro, visai šalia Dammtor traukinių stoties. Aplinkui yra didelis ir vietinių labai mėgstamas miesto parkas „Planten un Blomen”, deja juo pasigrožėti beveik neteko dėl laiko stokos ir ne itin tam palankaus metų laiko. Įėjimas į oranžeriją nemokamas, prie išėjimo yra aukų dėžutė, kur galima prisidėti prie šio botanikos sodo išlaikymo.

Oranžeriją sudaro penkios dalys: tropinių augalų skyrius, cikinių skyrius, subtropinių augalų skyrius, papartynas, kaktusų ir sukulentų skyrius. Tik įėjus į pirmąją (tropinių augalų) dalį, pasitinka šiltas ir drėgnas oras, kuris toliau einant po truputį vėsta ir sausėja. Oranžerija labai tvarkinga – visur etiketės su augalų pavadinimais, nemažai stendų su aprašymais, patogūs ir gražūs akmeniniai takeliai. Įvertinkite patys:

Tropiniai

Subtropiniai

Cikiniai

Sukulentai

Papartynas

Vabzdžiaėdžių kampelis įkurdintas subtropinių augalų skyriuje stikliniame inde. Kolekcija ne itin gausi, didžiausią įspūdį paliko besiruošianti žydėti Heliamphora nutans.

.

Lina Baranauskienė