Ir vėl atėjo laikas nusistebėti „kaip greitai tas laikas bėga”… Pirmasis įrašas, pirmieji metai, antrieji, o štai ir trečiasis Musėkautas.lt gimtadienis. Virš trijų šimtų įrašų, straipsnių, knygų pristatymų, kelionių aprašymų, nuotraukų galerijų, skelbimų. Vidutiniškai po du per savaitę. Vargu ar toliau tokį tempą pavyks išlaikyti. Bet jau dabar kiekvienas, susidomėjęs vabzdžiaėdžiais augalais, svetainėje gali rasti bent jau pradinę informaciją apie savo augintinius.

Jei tos informacijos pritrūktų pačioje svetainėje, atsakymų į iškilusius klausimus galima ieškoti vabzdžiaėdžių augalų augintojų forume Akivaras. Ir ne tik ieškoti, bet ir dalintis savo patirtimi, pastebėjimais, nuotraukomis, spėliojimais. Šiemet trečiojo gimtadienio proga vienam iš aktyviausių forumiečių – Musėkautas.lt dovana: kompaktinis diskas su visais Tarptautinės vabzdžiaėdžių augalų draugijos per 40 metų išleistais elektroniniais žurnalo „Carnivorous Plants Newsletter” numeriais (bet apie tai – vakarop forume).

Forume organizuojami ir kolektyviniai užsakymai iš užsienio šalių vabzdžiaėdžių augalų kolekcionierių. Tai – galimybė papildyti savo kolekciją retesniais, mūsų šalyje prekyboje nesutinkamais augalais.

Šiemet, taip vėlai atėjus pavasariui, kiek nusikėlė ir pavasarinė išvyka į pelkes, bet tikiuosi, oras bus puikus, o pelkės kaip visada – nepakartojamos. Ir įspūdžių srautas bus ne prastesnis nei pernai. O jei dar tuos įspūdžius pavyktų užfiksuoti nuotraukose bei parodyti virtualioje parodoje Akivaras’2013 – pavasarinė įvykių programa būtų ne tik įgyvendinta, bet ir viršyta…

Tad nenorėdamas pačiam pavasarinio darbymečio įkarštyje gaišinti jūsų laiko ilgomis kalbomis, sakau trumpai – su trečiuoju gimtadieniu, brangūs skaitytojai, forumiečiai ir prijaučiantys! Ačiū, kad esate kartu!

Nuoširdžiai jūsų,
Jogaila Mackevičius