EN.

Man malonu pristatyti visus tris tomus ilgai lauktos Allen Lowrie knygos „Carnivorous Plants of Australia Magnus Opus”. Jau priimami preliminarūs šių knygų užsakymai.

Austral

Australijoje auga daugiau nei vienas trečdalis pasaulyje žinomų vabzdžiaėdžių augalų rūšių.Jų tankumas didesnis nei bent kuriame kitame pasaulio krašte ir žemyne. Ypatingai paplitusios kai kurios grupės, tokios kaip lipnią rasą išskiriantys vabzdžiaėdžiai augalai. Kai kurios rūšys sutinkamos tik Australijoje ir niekur kitur.

Paskutiniuosius penketą dešimtmečių pasaulinio garso botanikas Allen Lowrie keliavo po Australiją stebėdamas, studijuodamas ir fotografuodamas šio žemyno vabzdžiaėdžius augalus. Jo paieškų rezultatai – dešimtys naujų rūšių ir šimtai pirmą kartą nuotraukose užfiksuotų maždaug šešiasdešimties taksonų augalų. Pirmą kartą šį tritomį  Allen Lowrie išleido 1987-1998 metais. Tada jame buvo užfiksuotos visos Australijoje žinomos augalų rūšys.  Po paskutiniojo tomo pasirodymo, ši knyga tapo labiausiai žinomu ir gerbiamu moksliniu veikalu apie vabzdžiaėdžius augalus nuo Charles Darwin laikų (maždaug prieš šimtą metų), kai buvo išleista pirmoji jo studiją.Visos knygos buvo akimirksniu išpirktos, dabar už jas kolekcionieriai moka tūkstančius dolerių.

Sekančius 25 metus po knygos pasirodymo Allen Lowrie tęsė savo studijas, lauko tyrinėjimus. Knygos turinys buvo kruopščiai peržiūrėtas ir atnaujintas. Naujasis knygos „Carnivorous Plants of Australia Magnum Opus” leidimas, visi trys tomai pasiruošę išvysti pasaulį. Knygoje pristatomos visos mokslui žinomos Australijos vabzdžiaėdžių augalų rūšys: 8 Byblis, 1 Aldrovanda, 1 Cephalotus, 3 Polypompholx, 3 Nepenthes, 160 Drosera ir 60 Utricularia. Knygoje taip pat aprašomos 23 naujos rūšys ir 4 natūraliai augantys hibridai, vienuolika pertvarkytų taksonų, atsižvelgiant į sistematikos naujoves, gausu augalų paplitimą nusakančios informacijos, nuostabių ir unikalių nuotraukų.

Knygą galima užsisakyti iš anksto. Paruošta 500 kiekvieno tomo egzempliorių su autoriaus parašu. Kiekvienas jų turi unikalų numerį (nuo 1 iki 500). Kuo anksčiau užsisakysite pasirašytą knygą, tuo mažesnis bus jos eilės numeris. Turėdamas omeny ankstesnį knygos pasisekimą, aš labai rekomenduoju nedelsti su užsakymu.

ISBN: 978-1-908787-11-8, 978-1-908787-12-5, 978-1-908787-13-2

Stewart McPherson
Vertė J. Mackevičius