Mes, Adutiškio vidurinės mokyklos jaunųjų ekologų būrelis„ Žemės vaikai“ norime pasidalinti įspūdžiais iš renginio, skirto Pasaulinei Pelkių dienai paminėti.

Renginys buvo šaunus, džiaugėmės  prizais, svečių gausa, o labiausiai tuo, kad sužinojom tiek daug apie pelkes ne tik iš mokslininkų, gamtos tyrinėtojų, ekologų, miškininkų, bet ir patys ruošėmės šiam renginiui, rinkom medžiagą apie pelkes ir turėjom organizuoti renginį mokykloje. Patys buvom labai nustebę, kad apie pelkes yra tiek daug patarlių, sakmių, eilėraščių ir net pasakų. Tad sukūrėm scenarijų, panaudodami tautosakos elementus, o pabaigoje – viktoriną, kurioje dalyvavo mūsų mokyklos mokiniai, daugiausiai žinantys apie pelkes. Jie viktorinos metu kūrė komandos pavadinimus, kurie turėjo būti susiję su pelkėmis, eiliuotus prisistatymus, skaičiuotes apie pelkes, dainavo dainas apie ežerus, upes, pelkes ir kitas šlapynes.

Na, o renginį užbaigėm žinių viktorina „Pelkės“. Pasinaudodami proga, prigaminome daugybę lesyklėlių paukšteliams iš antrinių žaliavų. Iš jų prieš Kalėdas gaminome ir kalėdines puošmenas ir organizavome parodą mokykloje. Juk esam gamtos mylėtojai – turim padėt saugot mūsų Žemę.

Smagu prisiminti šventės akimirkas.

Gražina Lazdinienė
„Žemės vaikų“ vadovė, biologijos mokytoja metodininkė

Susiję straipsniai