Keletas naktinių praeitos savaitės šalnų pridarė šiek tiek škados, tačiau dabar orai atrodo pasakiški. Gal jau ne vienas vabzdžiaėdžių augintojas išnešė savo augintinius į gryną orą – balkoną, terasą, kiemą. Jei ne, nevertėtų to atidėlioti. Gaivus oras, nakties vėsa ir lietus bus jiems tik į naudą. Tad jei tik yra galimybė, drąsiai perkelkite juos nuo palangių laukan.

Saracėnijos, darlingtonijos, vidutinių platumų tuklės ir saulašarės jau dabar lauke turi didesnę tikimybę pasigauti grobį. Vadinasi, ir apsirūpinti maisto medžiagomis, reikalingomis pavasariniam augimo startui.

Žinoma, oro prognozes sekti reikėtų, ypač jei jūsų augintiniai ruošiasi žydėti – net ir nedidelės šalnos gali šį procesą sutrikdyti. Tačiau tikėkimės, kad atėjęs pavasaris nepasitrauks ir džiugins tiek dekoratyvinių augalų augintojus, tiek žemdirbius saulėtų ir lietingų orų kaita, o Naglis Šulija su kolegomis nepriburs kokių nors meteorologinių avarijų.

Tropinius vabzdžiaėdžius dar galima būtų palaikyti namie iki gegužės pabaigos. Nors laikantis atsargumo priemonių, sekant prognozes, prieš didesnį numatomą atšalimą įnešant į patalpą, nuostolių riziką sumažėja iki minimumo.

Jogaila Mackevičius