2019 m. gegužės 4 dieną (tai išpuola šeštadienis) Musėkautas.lt sukanka devyneri metai. Visi norintys kviečiami prisijungti ir pažymėti šį gimtadienį žygyje aplink Žuvintą. Šią mintį pakišo Saugomų teritorijų tarnybos išleistas iliustruotas žinynas „Ypatinga Lietuva”, kurį kaip prizą gavau sudalyvavęs  10 bokštų žaidime. Žinyne trumpai aprašomas daugiau nei 70 kilometrų ilgio maršrutas su 11 sustojimų prie gamtos ir kultūros įdomybių.

Taigi, gegužės 4, šeštadienį, 10.00 val. renkamės prie Žuvinto rezervato lankytojų centro, kuriame yra muziejinė ekspozicija, apžvalgos bokštelis. Deja, centras šiuo metu rekonstruojamas, o ir šeštadieniais jis ne visada būna atidarytas pavasarį. Taigi, greičiausiai iškart patrauktumėm į pirmąjį 410 metrų ilgio pažintinį Žuvinto ežero taką. Kita stotelė – medinis 1929 metais statytas vėjo malūnas Ąžuolinių kaime. Toliau – Bambininkų piliakalnis. Keliaudami iki antrojo pažintinio tako Buktos miške, pasigrožėsime Žaltyčio ežeru. Už jo – Varnupių piliakalnis ir mitologinis akmuo Padkavinis, Daukšių bažnytkaimis, įsikūręs tarp Žuvinto ir Amalvos pelkių. Amalvos paliose aplankysime nors ir trumpą, bet turbūt naujausią pažintinį taką Lietuvoje bei apžvalgos platformą. Šalia Žuvinto ežero užsuksime į Riečių kaimą ir Gaulės kalną.

Taigi, trys pelkėti pažintiniai takai su daugybe tarpinių stotelių. Belieka pasirūpinti transportu, užkandžiais ir gėrimais bei su gera nuotaika ankstų šeštadienio rytą išjudėti iš namų. Norintys dalyvauti šiame žygyje, kviečiami užpildyti šią formą iki gegužės 1 dienos imtinai:

Devintojo gimtadienio registracija

Iki susitikimo!

Jogaila Mackevičius

Žygio akimirkos