Jau trečius metus Neries regioninis parkas visus gamtos mylėtojus kviečia įbristi į didžiausią parko pelkę ir padėti išsaugoti ten žydinčias retąsias lietuviškas orchidėjas. Organizuojamoje medelių kirtimo ir krūmų rovimo talkoje bus galima pramankštinti raumenis ir tuo pačiu padėti išsaugoti šimtus ten vasarą žydinčių nepaprasto grožio retųjų augalų!

Diena gamtoje prasidės 10 val. aikštėje prie Šilėnų bažnyčios – čia prasidės nemokama ekskursija Šilėnų apylinkių maršrutu su parko gidu Sauliumi. Įtaigus gido pasakojimas lydės daugiau nei dvi valandas – kol pėsčiomis bus apeitas vienas išskirtiniausių, 6 km ilgio pažintinis maršrutas.

Norinčius pataupyti fizines jėgas talkai pelkėje, 10.00 val. kviečiame į netoliese, Mozūriškių kaime (Jasinskio g. 11, Mozūriškės, Zujūnų sen.) esančias Lobių dirbtuvės – čia vyks inkilų ir šikšnosparnių namelių gamybos dirbtuvės. Pakaukšėti plaktukais ir pradžiuginti į Lietuvą grįžtančius sparnuočius bus galima nuo 10.00 val. iki 12.00 val., už simbolinę auką dirbtuvėms, dirbančioms su negalią turinčiais žmonėmis.

12.30 val., pasibaigus ekskursijai ir inkilų gaminimo dirbtuvėms, visus kviečiame susitikti prie Šilėnų pelkės ir paskanauti ant laužo pagamintų pietų – gardžios parko darbtuojų išvirtos košės. O nuo 13.00 val. visus kviesime užsidėti guminius batus, pirštines, į rankas griebti kirvuką ir prisidėti prie orchidėjų pelkės išsaugojimo akcijos! Numatoma talkos trukmė – maždaug 2 val.

Registracija: dalyvio anketą galima užpildyti sekant šią nuorodą

Svarbu! Сu savimi turėkite darbines pirštines, guminius batus (juos bus galima palikti automobiliuose Šilėnuose (jie yra vos už 1 km nuo tvarkomos pelkės) ir vėliau persiauti), įrankių medelių ir krūmų kirtimui (pagal galimybes), užkandžių (būnant gamtoje alkis sustiprėja), indelį ir šaukštą košei, bei oro sąlygas atitinkančius drabužius.

Visa informacija su tiksliomis susitikimų vietomis

Renginio nuoroda socialiniuose tinkluose.

Visus norinčius kviesime įsigyti 1 € kainuojantį parko lankytojo bilietą ir taip paremti gamtosauginių veiklų organizavimą ateityje.

Jei turite klausimų, susisiekite elektroniniu paštu [email protected] ar telefonu +370 645 84683.

Neries regioninio parko informacija