Nė šimto puslapių nesiekianti Douglas Darnowski knyga apie trigerinius augalus yra toli gražu ne paviršiumi nuslystantis informacinis leidinys. Nors knyga parašyta populiariai laisvu stiliumi, dažnai panašesnė į grožinės nei į mokslinės literatūros kūrinį, joje skaitytojas ras viską, kas iki knygos išleidimo buvo žinoma apie šią augalų grupę, išsiskiriančią iš kitų unikalia žiedo sandara ir niekur kitur nesutinkamu apdulkinimo procesu.

Knygoje išsamiai aprašoma trigerinių augalų sandara, fiziologija (su vabzdžiaėdiškumo užuomazgom), ekologija, paplitimas ir, turbūt įdomiausia kolekcionieriams – jų auginimo kultūroje ypatumai.

Autorius kartu su Tarptautine trigerinių augalų draugija svečiavosi pas Musėkautas.lt 2017 metais. Tada skaitytojai turėjo galimybę susipažinti su keletu šios knygos skyrių lietuvių kalba: „Trigeriniai augalai suduoda smūgį” ir „Kaip jie veikia?”.

ISBN: 1877058033, 978-1877058035.
Puslapių: 96.
Formatas: 29,97 x 20,07 cm.
Leidimo metai: 2002 spalis.
Leidėjas: Rosenberg Publishing Pty Ltd.

Knyga išleista prieš 15 metų, bet ją vis dar galima nusipirkti iš autoriaus arba įsigyti didžiuosiuose elektroniniuose prekybos tinkluose (Amazon, eBay ir pan.)

Parengė Jogaila Mackevičius